کارگاه سینما بیرون از سینما

کارگاه سینما بیرون از سینما

«سینما، بیرون از سینما»، تجربه لذت‌بخش تماشای جمعی یک فیلم، بیرون از سینما است. در این کارگاه به درون‌مایه‌های هر فیلم خارج از ساختارهای سینمایی پرداخته می‌شود...

کارگاه

توضیحات رویداد

سینما، بیرون از سینما

«سینما، بیرون از سینما»، تجربه لذت‌بخش تماشای جمعی یک فیلم، بیرون از سینما است. در این کارگاه به درون‌مایه‌های هر فیلم خارج از ساختارهای سینمایی پرداخته می‌شود. این برنامه هفتگی است و در ابتدای هر جلسه از آن، پرسشی از محتوای فیلم مطرح می‌شود. پس از آن شرکت‌کنندگان به تماشای فیلم می‌نشینند و بعد از نمایش فیلم درباره پرسش اولیه بحث خواهد شد. در این کارگاه، فیلم‌ها از منظر فلسفه و روانشناسی شخصیت‌هایشان نقدوبررسی شده و شرکت‌کنندگان با لایه‌های زیرین هر فیلم آشنا می‌شوند.


بهره افراد از شرکت در این کارگاه چیست؟

  • لذت تماشای یک فیلم به‌شکل جمعی
  • آشنایی با لایه‌های زیرین یک فیلم
  • یافتن نگاهی عمیق نسبت به موضوعات فلسفی


این کارگاه برای چه کسانی است؟

تمامی کسانی که به سینما، فلسفه و روانشناسی علاقه دارند یا دوست دارند به درکی عمیق‌تر از محتوای یک فیلم برسند.


تعامل شرکت‌کنندگان چگونه است؟

این کارگاه کاملاً به‌شکل بحث و گفتگو خواهد بود و شرکت‌کنندگان در مباحث مطرح‌شده مشارکت کلامی خواهند داشت.


در این کارگاه، به چه چیزهایی پرداخته می‌شود؟

هر فیلم در اولین لایه خود روایت‌گر یک داستان است. داستانی که اصلی‌ترین عنصر جذابیت یک فیلم بوده و تمامی مخاطبان با آن ارتباط برقرار می‌کنند. اما در پس این داستان‌ها عناصر مختلفی مطرح می‌شوند که درون‌مایه‌های آن داستانند. این درون‌مایه‌ها یا مضامین، اغلب در تماشای چندباره یک فیلم و با فهم درست ارجاعات بیرونی آن، آشکار می‌شوند. از‌همین‌رو برای رسیدن به درکی عمیق‌تر از یک فیلم باید با مفاهیمی از فلسفه و روانشناسی آشنا بود و نحوه دیدن مضامین را در دل یک داستان یاد گرفت. این درک عمیق‌تر نه فقط به شناخت لایه‌های زیرین یک اثر کمک می‌کند بلکه ابزاری برای خودکاوی و شناخت بهتر جهان است. این کارگاه برای کمک به یافتن این ابزار و آموزش نحوه استفاده از آن طراحی شده و برگزار می‌شود.


برنامه این هفته چیست؟

در هفته سوم این برنامه فیلم Shoplifters (2018) را می‌بینیم. این فیلم برنده نخل طلای بهترین فیلم از جشنواره کن است و نامزد بهترین فیلم خارجی‌زبان در اسکار بود. فیلمی از سینمای ژاپن که فراتر از جامعه آن کشور، درباره خانواده و روابط انسانی حرف می‌زند. ایده اولیه فیلم با این سوال به ذهن کورئیدا (نویسنده و کارگردان فیلم) رسید: چه چیزی یک خانواده را تشکیل می‌دهد؟ همان زمان گزارش‌هایی می‌خواند درباره دله‌دزدی و زندگی در محله‌های فقیرنشین ژاپن و فیلم‌نامه Shoplifters این‌طوری شکل گرفت.

Shoplifters درباره یک خانواده است. خانواده‌ای فقیر و بسیار صمیمی که برای گذران زندگی دله‌دزدی می‌کنند. یک‌بار هنگام دزدی، دختربچه‌ای را تنها در سرما می‌بینند و تصمیم می‌گیرند که او را فقط همان شب، پیش خودشان نگه دارند. اما چون آن دختربچه جایی برای زندگی ندارد، تبدیل به عضوی از خانواده آن‌ها می‌شود. فیلم پس از اکران، بازخورد بسیار خوبی از منتقدان و بینندگان گرفت و جزء پرفروش‌ترین فیلم‌های سال سینمای ژاپن شد. فیلمی سرشار از موقعیت‌های انسانی که توانایی کورئيدا در به‌تصویرکشیدن روابط آدم‌ها را نشان می‌دهد. فیلمی که به‌قول دبورا یانگ، منتقد سرشناس هالیوود ریپورتر، تلخ و درعین‌حال شیرین است.

زمان برگزاری
پنجشنبه 24 مرداد 98
17:00 - 20:00
برگزار شد
آدرس محل برگزاری
تهران, تهران, تجریش، چهارراه قدس، ابتدای خ نیاوران، کوچه نخست (روبروی شهرداری)، بن بست اول (سمت راست)، پ ۳۶
ارائه دهندگان این رویداد
یاسر هدایتی
یاسر هدایتی
مشاهده رزومه

انتخاب جایگاه

قابل خرید انتخاب موقت شما در حال خرید توسط دیگران فروخته شده غیرقابل فروش

پایان مهلت ثبت نام!

مهلت ثبت نام در این رویداد به پایان رسیده است، جهت مطلع شدن از برگزاری مجدد این کارگاه، نام خود را با زدن بر روی کلید "رزرو کارگاه" در لیست رزرو قرار دهید.