بلاگ اینورس
  • خانه
  • مقالات
    • گرافیک دیزاین

      روز جهانی آرتیست از اینورس یک میلیون تومن…

  • اخبار
  • بوت‌کمپ
  • وبسایت مدرسه اینورس

قیمت‌ها رو به گذشته برگردوندیم

منتورشیپ دوره‌های اینورس چیه و چطور کار می‌کنه؟

گزارش سالانه اینورس؛ اتفاقات و دستاوردهای سال ۱۴۰۳

مقالات

هوش مصنوعی، برنده رقابت نقاشی دیجیتال

بوسیله گل‌آرا مقدسی ۲۲ شهریور ۱۴۰۱
نوشته شده توسط گل‌آرا مقدسی ۲۲ شهریور ۱۴۰۱

نقاشی دیجیتال خلق شده توسط هوش مصنوعی، برنده بخش هنر دیجیتال رقابت هنر‌های زیبا در ایالت کولورادو شد هرچند این قضیه با انتشار اولین تصویر‌هایی که هوش مصنوعی ساخته بود و بعد Dall-E و Midjurney خیلی هم دور به نظر نمی‌رسید اما الان که واقعا انقدر نزدیک شده من فکر می‌کنم مسئله رو می‌شه با چند تا سوال مطرح کرد، این که آیا واقعا می‌تونیم به این تصویر‌ها بگیم هنر؟ اگر آره، چه ویژگی باعثش می‌شه؟ و اگر نمی‌تونیم پس هنرمند‌ها الان نگران چی ان؟

برنده‌ای که جنجال آفرید!

Jason Allen، مدیر یک شرکت تولیدکننده بازی‌های رومیزی، که دو هفته پیش برنده جایزه نفر اول بخش نقاشی‌ دیجیتال یک رقابت هنر‌های زیبا شد، می‌گه که موقع سابمیشن دقیقا به این‌که این اثر از طریق میدجورنی خلق شده اشاره کرده. اسم این نقاشی “Théâtre D’opéra Spatial” هستش و داره چیزی شبیه یه قسمت از یه اپرای فضایی رو نشون می‌ده. فیگور‌ها بازنمایانه کشیده شدن و یادآور نقاشی‌های دوره کلاسیک هستن و توی یه سالن باروکی از یه دریچه دایره شکل به یه منظره که غرق نوره خیره شدن.

بعد از اینکه جیسون با اسم Sincarnate تو دیسکورد یه پست از بومی که این نقاشی رو روش پیرینت گرفته بود، با کپشن «من اول شدم» منتشر کرد، واکنش‌ها نسبت به این موضوع شروع شد.

نگرانی‌ها درباره مرگ هنر

نگرانی‌ها بیشتر درباره مرگ هنر و این‌که ماشین‌ها کم‌کم همه شغل‌ها رو از رده خارج می‌کنن و البته اینه که کسی نباید تصور کنه با دادن یه سری کلمه به یه ابزار هوش مصنوعی داره هنر خلق می‌کنه.

جیسون به این موضوع پاسخ داده: «بله من می‌دونستم که قرار نیست ساده باشه اما برام جای تعجه که چطور همه کسایی که مخالف تصویرایی که هوش مصنوعی می‌سازه هستن، دارن نقش انسان توی این پروسه رو نادیده می‌گیرن و دارن هنر رو بر حسب شیوه‌ای که خلق میشه قضاوت می‌کنن!

حالا اگه بیایم اینطوری بهش نگاه کنیم که یه آرتیستی با کلی مشقت در حالی که سر و ته آویزونه و دارن شلاقش می‌زنن یه مجموعه کشیده، قراره قضاوت متفاوتی روی کارش داشته باشیم نسبت به اون آرتیستی که همین کار رو در شرایط عادی انجام داده؟»

جواب خود من به این سوال، بله! هست و به نظرم استدال جیسون در دفاع از اینکه کارش هنره، استدلال قوی‌ای نیست؛ ولی به نظر جیسون آلن بالاخره دنیای هنر و به ویژه نقاشی دیجیتال، تصاویری که AI خلق می‌کنه رو هم به عنوان یه بخش از خودش قبول می‌کنه، هر چند خیلی‌ها در این مورد باهاش هم نظر نیستن.

آلن درباره نقش خودش توی فرایند شکل‌گیری این اثر نقاشی می‌گه که هفته‌ها با میدجرنی کار کرده و از بین صد‌ها خروجی تصویری، ۳ تا فریم رو انتخاب کرده و با فوتوشاپ روشون کار کرده، بعد با Gigapixel، رزولوشن‌شون رو بالا برده و در نهایت روی بوم چاپشون کرده. یکی از دلایلی هم که به نظر جیسون کارش باید اعتبار هنری داشته باشه همیناست.

ماهیت هنر و اثر هنری

 ارائه دادن یک تعریف مشخص از هنر یا معیار‌هایی که اکثریت در موردش اتفاق نظر داشته باشن و بشه باهاش اثر هنری رو از غیرهنری تشخیص داد، کار آسونی نیست.

عوامل زیادی هست که وقتی قراره اثری رو از لحاظ ارزش هنری بررسی کنیم باید در نظر بگیرمشون اما من فکر می‌کنم، نگرانی هنرمند‌ها سر این موضوع فقط در مورد ماهیت هنر و اثر هنری و تعریف‌هاشون نیست و شاید یکم شخصی‌تر باشه، یعنی در هر حال امنیت شغلی و اعتبار و جایگاه هم مطرحه.

هرچند این دستاورد واقعا هیجان انگیز و بزرگه اما طوری که یک برنامه‌نویس باهاش مواجه می‌شه خیلی با مواجهه یک گرافیست یا تصویر‌ساز یا نقاش متفاوته، مخصوصا وقتی این هیجان به حدی می‌رسه که به هوش مصنوعی جایزه هم می‌دیم!

در نهایت می‌خوام بگم که تاریخ هنر جریان‌ها و جنبش‌های زیادی رو تجربه کرده و کلی آدم شورشی و جسور به خودش دیده که تعریف‌ها رو واقعا جا‌به‌جا کردن، اما الان چی؟ به نظرتون جیسون الن می‌تونه یکی از این آدم‌ها باشه؟

پیش‌‎گوییش درباره اینکه تصویر‌های AI یه بخشی از هنر می‌شن چقدر درسته؟ و شما چقدر دوست دارید که درست باشه؟

خلاصه که جیسون آلن، با برنده شدن توو رقابت نقاشی دیجیتال، بحثی داغ در دنیای هنر برپا کرده. اما آیاواقعا یک هنرمنده یا صرفا یک مهندس خلاق که از طریق آموزش هوش مصنوعی، از ابزارهای هوش مصنوعی و هوش مصنوعی گوگل به بهترین شکل استفاده کرده؟

این پرسشی هست که ذهن بسیاری از هنرمندان و منتقدان هنری را به خود مشغول کرده.

همچنین بخوانید: گزارش هفته هنرهای دیجیتال IDAW

دوره نقاشی دیجیتال

اما فارغ از این بحث‌ها، یک نکته غیرقابل انکاره: هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار قدرتمند در خلق آثار هنری وارد عرصه شده پس اگر شما هم می‌خواین با این ابزار کار کنید و آموزش هوش مصنوعیبه دنیای هنر دیجیتال قدم بذارید، دوره آشنایی با نقاشی دیجیتال مدرسه اینورس می‌تونه قدم اول شما باشه.

دوره آشنایی با نقاشی دیجیتال به شما کمک می‌کنه تا با تکنیک‌های مختلف خلق آثار هنری دیجیتال آشنا بشین و بتونین ایده‌هاتون رو به واقعیت تبدیل کنید. پس منتظر چی هستین؟

با شرکت در این دوره، شما هم می‌تونین به جمع هنرمندانی بپیوندید که از هوش مصنوعی به عنوان ابزاری برای بیان خلاقیت خود استفاده می‌کنن.

۳ نظرات
17
TwitterWhatsappTelegramEmail

Related Posts

راهنمای جامع استراتژی محتوا (تعریف + عناصر +...

۶ اسفند ۱۴۰۳

بسته ترکیبی اینورس: شخصی‌سازی یادگیری، با بیشترین سطح...

۴ اسفند ۱۴۰۳

«ریفرال»: سیستم هدیه معرفی مدرسه اینورس چطور کار...

۸ بهمن ۱۴۰۳

چرا روز جهانی آموزش یه روز مهم در...

۲ بهمن ۱۴۰۳

بازاریابی هوش مصنوعی، آینده‌ی کسب‌وکار شما

۲۲ دی ۱۴۰۳

فصل جدید اینورس، با آموزش «هوش مصنوعی»

۲ دی ۱۴۰۳

مارکتینگ اتومیشن چیست؟ (مزایا + کاربردها + ابزارها)

۲۶ آذر ۱۴۰۳

تولد ۱۶ سالگی اینورس

۶ آذر ۱۴۰۳

خرید اقساطی دوره های آنلاین اینورس با همکاری...

۲۱ آبان ۱۴۰۳

مسترکلاس جرات فیلم‌ سازی؛ کارگاهی برای فیلمسازان آینده

۷ آبان ۱۴۰۳

۳ نظرات

Donya ۲ آذر ۱۴۰۱ - ۷:۵۲ ق٫ظ

به نظرم این حقیقتیه که دیر یا زود باید پذیرفتش. ما هستیم که چیزی به دنیا اضافه کنیم و هوش مصنوعی بخشی از همین مسیره. انسان باعثشه و دستاوردش یه روزی پذیرفته خواهد شد. روزی که شاید خودمون دیگه نباشیم. من هم موافقم که کنار اومدن با این حقیقت ساده نیست ولی حقیقته و نمیشه نادیده ش گرفت و متوقفش کرد.

پاسخ
بهار ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ ب٫ظ

هم ترسناکه هم زیبا بنظرم زحمت هنرمند رو نمیشه نادیده گرفت اما خیلی ترسناکه ک هوش مصنوعی حتا در هنر و خلق اثر هم جای انسان رو بگیره

پاسخ
maryam ۲۵ تیر ۱۴۰۳ - ۱:۵۲ ب٫ظ

سلام.من مبتلا به یک بیماری خاصی هستم که درمانی برای اون نیست ولی امیدوارم با همین هوش مصنوعی که برای خیلی ها ترسناک به نظر میرسه مشکل خیلی از بیماران رو میشه حل کرد برای رسیدن به درمان قطعی ..مطمینم در حیطه هنر هم خیلی کمک کننده باشه چون همین انسان های خلاق هستند که مسیر رو برای هوش مصنوعی هموار میکنند…

پاسخ

نظر خود را ثبت کنید Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

آخرین مطالب

  • قیمت‌ها رو به گذشته برگردوندیم

    ۳۱ فروردین ۱۴۰۴
  • منتورشیپ دوره‌های اینورس چیه و چطور کار می‌کنه؟

    ۲۶ فروردین ۱۴۰۴
  • گزارش سالانه اینورس؛ اتفاقات و دستاوردهای سال ۱۴۰۳

    ۵ فروردین ۱۴۰۴
  • تغییر در مهلت دسترسی به دوره‌های اینورس

    ۱۸ اسفند ۱۴۰۳
  • درخشش انیمیشن کوتاه برنده اسکار: «در سایه سرو»

    ۱۳ اسفند ۱۴۰۳

شبکه‌های اجتماعی اینورس

Facebook Twitter Instagram Pinterest Linkedin Youtube Telegram
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Linkedin
  • Youtube
  • Telegram
بلاگ اینورس
  • خانه
  • مقالات
    • گرافیک دیزاین

      روز جهانی آرتیست از اینورس یک میلیون تومن…

  • اخبار
  • بوت‌کمپ
  • وبسایت مدرسه اینورس